AQL

Hvad er AQL og hvilken betydning har det for dit handskevalg

Markedet for handsker er eksploderet i nyere tid og har medført en kæmpe forskel i både pris og kvalitet fra de bedste til de dårligste handsker på markedet. For dem uden kendskab til specifikke materialer, gennembrudstider, egenskaber mv. kan det være en jungle at finde rundt i før man finder den rette engangshandske.

Forhåbentlig vil denne korte artikel hjælpe dig med at forstå handskernes verden og vide, hvad du skal kigge efter, når du vælger din leverandør eller mærke.

AQL = Acceptable Quality Level

AQL står for "Acceptabelt kvalitetsniveau" og henviser til en internationalt anvendt kvalitetsstandard til måling af % af pinhole defekter i engangshandsker. Ja, du læste det rigtigt, alle handsker kan have nogle små huller i dem; dette omfatter alle typer nitril-, latex-, sterile og ikke-sterile handsker. Testprocessen omfatter kontrol af partier af handsker under fremstillingen for at se, hvor vandtætte de er.

Når du vælger en leverandør og et mærke til dine engangshandsker, er det vigtigste at huske på, at:

Jo lavere AQL-nummeret er, desto bedre er den beskyttelse, du vil have for dine hænder.

Ulempen er imidlertid, at jo lavere AQL, jo højere er prisen som oftest, fordi kvaliteten og fremstillingsomkostningerne ofte er betydeligt højere. Og vi ved alle, at kvalitet koster mere, og handsker er ingen undtagelse.

De mest almindelige AQL-værdier i Danmark og Europa er mellm 1,5 og 4,0

En AQL på 1,5 betyder at handsken er signifikant mindre tilbøjelig til at have kritiske defekter end handsker, der bare opfylder 4,0 AQL standard kravet til industriel kvalitet.

Alle handskefabrikanter er desuden forpligtet til at anføre AQL på emballagen, hvis deres handsker er registreret til beskyttelse mod kemikalier og mikroorganismer.

Odoo image and text block