Visir - ViraShade

Danske topdesignere udvikler ansigtsskærm til sundhedssektoren.

Designerne Karina Mencke og Marcus Vagnby (mencke&vagnby) har udviklet to nye visirer, en professionelle viraShade®m-frame samt en gør-det-selv version viraShade®free som er gratis. 

 

 

Odoo - Sample 2 for three columns

 

 

Odoo - Sample 3 for three columns

 


ViraShade®

Den danske designerduo mencke&vagnby har sammen med en danskejet virksomhed i Hong Kong udviklet visiret viraShade® m-frame for at bidrage til beskyttelsen af vores hårdtarbejdende sundhedspersonale. ViraShade® bæres som beskyttelse mod direkte spray, stænk og partikler fra væsker, der kan indeholde virus. Visiret bæres sammen med andre personlige værnemidler (PV) som ansigtsmaske, da viraShade® alene ikke giver nogen filtrering af luftbårne partikler.


Karina Mencke: ”Hele pointen med designet er at have det lige hånden hvor som helst det er nødvendigt f.eks. på hospitaler, klinikker, ambulancer. ViraShade® m-frame er pakket fladt, og klargøres let ud ved at trække det elastiske bånd udad til begge sider. Dette giver en super fleksibelt og justerbar ansigtsskærm på få sekunder. Der skal ikke bruges tid på at stå af fumle med besværlige konstruktioner og samlinger

Marcus Vagnby forklarer videre: “Som designere ønsker vi at hjælpe i kampen mod spredning af Corona virus, især når det gælder beskyttelse af sundhedspersonel. Vores fokus har været på et ansigtsvisir med maksimal komfort til de lange arbejdstider. En ansigtsskærm, der er let og hurtigt at samle og justere. Der er ikke tid til besværlige indstillinger i den daglig kamp på Covid.19. Komfort er dog et must for brugeren for at holde fokus på at bistå patienterne og redde liv


               "I designet er der taget højde for at det skal bæres i mange timer, og der skal være plads til for eksempel maske og briller"

Til professionelt brug

Den professionelle udgave, ViraShade® m-frame består af fire dele - det forreste skjold der kan udskiftes, et elastisk bånd med et spænde og en plastikdel, der danner en stabil m-formet ramme, inden produktet tages i brug (kaldet m-frame af designteamet).

Visiret klargøres til brug på få sekunder og leveres helt fladt. Der er fokus på komfort. Visiret sidder behagelig - også efter mange timers brug. Der er både plads til briller og store masker og visiret er i standardversionen vel ventileret for at modvirke dug. Fås også med speciel anti-dug belægning. Visiret er fleksibelt og kan let justeres, så det passer alle hovedformer. Om man ønsker, kan selve det klare visir afmonteres og udskiftes på få sekunder. Det forlænger produktets levetid og nedbringer omkostningerne, hvilket kunne være relevant for plejepersonale, sygeplejersker mm. Visiret kan også afmonteres for desinfektion (vil dog typisk medføre små ridser på visiret). Da det leveres fladt mindskes pladsbehovet til opbevaring på hospitaler og klinikker. Endvidere egner det sig til at tage med i ambulancer og på hjemmebesøg, da det blot fylder som et A4-ark og kan være i en flad taske.

ViraShade leveres klar til brug i kasser på 100 stk. Skærmen kan udskiftes ved behov. Der kan rekvireres løse skærme for bedre økonomi. Skærmen kan desuden tages af og desinficeres eller skiftes på mindre end 30 sekunder.

Odoo text and image block

Gratis gør-det-selv visir

About

Den gratis gør-det-selv-version hedder viraShade® Free. Den kan fremstilles af et gennemsigtigt ark plastik (f.eks. et overhead ark) og et elastisk bånd, på cirka tre minutter. Skjoldet er til personlig brug, men er også beregnet til at inspirere private og virksomheder til at hjælpe hospitaler med manglen på PV som visirer. Manualen kan gratis downloades på viraShade.com


 

 
 

ViraShade®

SE DET STORE UDVALG AF VORES ViraShade VISIRER